Meja Šentjur, d.d.

 SPLOŠNO O PODJETJU

Hrepenite po boljšem počutju? Privoščite si zdrav zajtrk z domačimi pridelki podjetja Meja Šentjur.

Podjetje je na trgu že več kot 30 let in je specializirano za proizvodnjo slovenskih jabolk ter jajc. Na naših poljih rastejo tudi lešniki ter pšenica, ki služi kot krma našim živalim. Skrb za trajnostni razvoj je naš vsakodnevni cilj, ki mu sledimo za boljšo in trajnostno prihodnost vseh ljudi.

Smo proizvodno podjetje, ki nas odlikuje lasten razvoj in tesno sodelovanje z obstoječimi in potencialnimi kupci ter iskanje priložnosti za nadaljnje proizvode in produkte.

Zaposlujemo okoli 70 delavcev, ki s širokim spektrom znanj in veščin soustvarjajo donos družbe. Smo nosilci več certifikatov, ki odražajo nadstandardno kakovost in nadzor. Uspeh podjetja temelji tudi na dolgoročnem partnerskem odnosu s kupci in dobavitelji.

 GLAVNE DEJAVNOSTI

MEJA Šentjur, d.d. je kmetijska družba z lastno proizvodnjo konzumnih jajc in jabolk. Poleg omenjenih proizvodov prideluje še lešnike in orehe na sadjarskem področju ter koruzo, pšenico, sojo in oljno ogrščico na poljedelskem področju. Proizvodnjo ima organizirano v okviru lastnih proizvodnih zmogljivosti, delno pa tudi preko svojih kooperantov. Večino svojih proizvodov proda v Sloveniji, nekaj pa tudi na tuje trge, predvsem v okviru EU.

 VIZIJA IN CILJI

Poglavitna strateška usmeritev podjetja je pridelava hrane na sodoben, okolju, živalim in človeku prijazen način. Pri tem družba upošteva zakonske smernice, ki urejajo področja pridelave hrane, prav tako pa izpopolnjuje znanje s področja kmetijstva. Družba na področju prodaje konzumnih jajc zaseda 2. mesto po tržnem deležu v Sloveniji, pri pridelavi jabolk pa se uvršča med 5 največjih slovenskih pridelovalcev.

 ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Meji Šentjur zaposleni soustvarjamo delovno okolje, ki spodbuja timski duh, sodelovanje, angažiranost, pozitivno naravnanost, z namenom krepiti kulturo udejstvovanja, razvijanja in izobraževanja zaposlenih. Podpiramo vse zaposlene, da dosežejo svoj polni potencial in skupaj pospešujemo razvoj in rast naše družbe. Naša organizacija je usklajena s poslovno strategijo in organizacijsko kulturo, ki temelji na angažiranih, dinamičnih, odgovornih in strokovno usposobljenih zaposlenih. Cenjene vrednote zaposlenih so strokovnost, zanesljivost in prijaznost, ki postajajo tudi odsev in prepoznavni znak celotnega podjetja. 
MEJA Šentjur, d.d.
Cesta Leona Dobrotinška 3
3230 Šentjur
http://www.meja.si/

Dejavnost:
Kmetijstvo, poljedelstvo in sadjarstvo
Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

JAJCA 


JABOLKA