Zaposlitev

Zaposlitev in prosta delovna mesta

Iščete zaposlitev? Prišli ste na pravo mesto! 

Na največjem karierno-zaposlitvenem portalu dnevno objavimo več 200 prostih delovnih mest. Na portalu boste našli tudi celo vrsto produktov in storitev, ki vam bodo pomagali na poti do prave službe.

Pogosta vprašanja

Zbrali smo nekaj ključnih informacij o tem, kaj portal MojeDelo.com ponuja in kako z našo pomočjo najti popolno zaposlitev.


Kaj je e-opomnik?

E-opomnik je nabor delovnih mest po vaših merilih, ki jih dnevno prejmete v svoj e-poštni predal, s katerim ne boste zamudili nobene priložnosti več. Izmed 32 področij dela izberete največ 3, ki vas zanimajo, in nastavite pogostost pošiljanja. Nastavitve lahko kadarkoli spremenite in tako delovna mesta prejmete, kadar to najbolj ustreza vam, npr. enkrat tedensko, ob torkih.

Naročite se na e-opomnik in prejemajte obvestila o delovnih mestih.
Če ste že naročeni na e-opomnik, lahko svoje nastavitve spremenite tukaj.


Niste registrirani? Na e-opomnik se lahko na tej povezavi naročite tudi tisti, ki sicer niste registrirani uporabniki portala MojeDelo.com.


Kaj je karierni profil?

Na portalu MojeDelo.com lahko ustvarite svoj karierni profil, kamor vnesete svoje podatke, življenjepis in različne certifikate ter rezultate testiranj.

S tem: 
  • pospešite prijave na delovna mesta,
  • poskrbite za celovito in pregledno predstavitev potencialnemu delodajalcu,
  • pridobite dostop do po meri prilagojenega nabora najnovejših zaposlitvenih oglasov,
  • spremljate prijave in pridobite pregled na preteklimi prijavami.

Če še omogočite dostop do svojega življenjepisa oziroma ga odprete ali naredite vidnega, lahko številni delodajalci, ki imajo dostop do naše baze in iščejo zaposlene z vašimi znanji, z vami stopijo neposredno v stik.

Kaj pomeni odprti CV? Ali lahko moj delodajalec v vaši bazi vidi, da sem odprt za nove priložnosti?

Če vaš delodajalec zakupi storitev iskanja kandidatov po bazi CV-jev, pridobi dostop do naše baze iskalcev, ki so svoj CV-ji odprli oziroma ga naredili vidnega. Prednost slednjega je, da lahko sam najde primerne kandidate, stopi z njimi v stik in jih povabi na razgovor. Vam pa dobesedno ni treba narediti nič razen tega, da poskrbite za posodobljen karierni profil z zadnjo različico življenjepisa.

Vas skrbi, da vas bo trenutni delodajalec »ujel«, kako iščete delo drugje? Podjetja, ki zakupijo dostop do naše baze, to naredijo zato, ker iščejo nove zaposlene, ne pa zato, ker bi želela stikati za svojimi zaposlenimi.

Prav tako pa odprtost vašega CV-ja v naši bazi še ne pomeni, da ste za novo zaposlitev odprti tudi vi. In tudi če ste, nič zato – nekaj povsem normalnega je, da ljudje radi prisluhnemo dobri ponudbi za delo, naj bo to prek portala MojeDelo.com ali pa ob kavi s prijatelji.


Kako napisati dober CV?

Kot strokovnjaki na tem področju smo za vas pripravili že marsikateri nasvet o tem, kako napisati življenjepis in spremno pismo, ki vam bo omogočilo povabilo na razgovor. Naše nasvete najdete tukaj.
 

Kako se predstaviti na razgovoru?

Preberite naše nasvete o tem, kako prepričati na razgovoru.
 

Kaj so psihometrična in IQ testiranja ter testiranja uporabniških znanj?

Svoj življenjepis lahko dopolnite z rezultati psihometričnega ali kognitivnega testiranja in s certifikati znanj. Na ta način daste delodajalcu vedeti, katere so vaše prednosti, katere veščine obvladate in na katerih področjih ste dobri. Kognitivni test poda rezultate glede na slovensko povprečje in pove, kako hitro in učinkovito se učimo novih spretnosti ter kakšne so naše sposobnosti analiziranja informacij.

S certifikati znanj bo vaš življenjepis veliko bolj kredibilen, hkrati pa bo kadrovikom zmanjšal trud in skrajšal čas za preverjanje vaših znanj in sposobnosti ter tako bistveno skrajšal čas postopka zaposlovanja.


Kaj je karierni sejem in zakaj se ga naj udeležim?

Karierne sejme organiziramo v večjih mestih, na njih pa se zberejo številni delodajalci, ki trenutno iščejo nove kandidate za zaposlitev. Iskalci zaposlitve tako dobijo priložnost, da preskočijo korak v zaposlitvenem postopku in se delodajalcem predstavijo v živo. S pomočjo kariernega sejma lahko izvedo tudi več o samem delovnem mestu ter vzdušju v podjetju in poskrbijo, da njihov CV konča v pravih rokah.

Prav tako so sejmi zakladnica novih znanj – organiziramo namreč številna predavanja in delavnice tako za mlade kot za tiste, ki so na trgu dela že dlje časa.

Zaradi omejenega števila mest na predavanjih vam toplo priporočamo, da se nanje prijavite.

Prav tako vam predlagamo, da se prijavite na sam sejem. Prijava na sejem je omogočena le registriranim uporabnikom portala MojeDelo.com in vam omogoča dostop do brezplačnih testiranj, svetovanj in drugih ugodnosti.
 

Želite izbrisati račun?

Vpišite se v portal in sledite navodilom.


Izberi področje dela