Endava d.o.o.

SPLOŠNO O PODJETJU

V Endavi že več kot 21 let spreminjamo odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem postati bolj privlačna, odzivna in učinkovita.


VIZIJA IN CILJI

Obstajamo zato, da ustvarjamo okolje in kulturo, ki spodbujata uspeh, tako da omogočamo našim zaposlenim, da postanejo najboljši, kar so lahko. Prav tako skrbimo za naše stranke in z njimi gradimo dolgoročne poslovne odnose.

Endava, kot eden največjih IT zaposlovalcev v regiji, raste tudi v Sloveniji. Sledimo jasno zastavljeni strategiji povečevanja navzočnosti v državah JV Evrope in posledično Sloveniji. Tukaj naši projekti dobivajo nove razsežnosti, z njimi pa se odpirajo priložnosti za vse ambiciozne IT strokovnjake, ki si želijo izstopajoče kariere v raznolikem, mednarodnem okolju.


VSE SE VRTI OKROG LJUDI

Poleg vlaganja v dolgoročne odnose s strankami se v Endavi zavedamo pomena zagotavljanja izjemne kariere za svoje zaposlene, s čimer smo se v večini regij, v katerih poslujemo, uveljavili kot zaželeni delodajalec.


ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Pet vrednot, v katere trdno verjamemo, določajo način našega ravnanja
Naš osnovni namen je pozitivno vplivati na ljudi. Na ljudi okoli nas, s katerimi delamo vsak dan, na naše stranke in na ljudi, ki bodo na koncu uporabljali sisteme, ki jih ustvarjamo in razvijamo.

Smo:
  • PAMETNI: Ponosmi smo na pametne in tehnološko napredne rešitve, ki jih oblikujem za naše stranke v različnih panogah.
  • ZAUPANJA VREDNI: Med seboj gradimo zaupanje in zato nas ni nikoli strah biti popolnoma odkriti. 
  • ODPRTI: Smo vedno transparentni do strank. To je ena naših največjih konkurenčnih prednosti na trgu, saj uporabljamo resnično odprt pristop, ki ohranja močne, dolgoročne odnose.
  • POZORNI: Razmišljamo o tem, kako lahko imamo pozitiven vpliv. Kako lahko s svojimi veščinami in znanjem pomagamo drugim. Ne glede na to, ali je to pomoč sodelavcem, da postanejo najboljši kar so lahko, ali gradnja sistemov za naše stranke, ki spreminjajo njihov položaj na trgu.
  • PRILAGODLJIVI: Hitro se odzivamo na spremembe v okolju in gradimo multidisciplinarne ekipe, ki lahko rešujejo zapletene izzive. 

ENDAVA d.o.o.
Vilharjeva cesta 46
1000 Ljubljana
https://www.endava.com/

Dejavnost:
Računalništvo in informatika


Endava kotira na newyorški borzi (NYSE) in ima 11,001 zaposlenih (podatek za 31. 3. 2022) v 21 državah po svetu: Avstralija, Avstrija, Danska, Nemčija, Irska, Nizozemska, Singapur, Združeno kraljestvo, ZDA, Romunija, Bolgarija, Slovenija, Severna Makedonija, Moldavija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Argentina, Kolumbija, Urugvaj in Venezuela.
Število zaposlenih:
250 do 499 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):
Predpogoj, da v Endavi udejanjamo naše vrednote, so ljudje, ki so združljivi z našo kulturo. Verjamemo, da ljudje lažje razvijejo tehnične sposobnosti kot spremenijo osebnostne lastnosti. Zato najprej iščemo osebnostne lastnosti, čeprav se zavedamo, kako pomembno je tehnično znanje.

Za to, da vrednote ne ostanejo samo na papirju, pa skrbimo s številnimi projekti in iniciativami
Vzemimo na primer program »Your Zone Awards« in »Team Zone Awards«. Vsi zaposleni lahko nominirajo sodelavce ali ekipe, ki so naredili »korak več« pri doseganju odličnih rezultatov in pri svojem delu izražali naše vrednote. Nato nominacije pregleda žirija, ekipe in posamezni sodelavci pa so nagrajeni, ker "živijo" vrednote družbe Endava in dosegajo odlične rezultate.

Pri takšnih in podobnih projektih smo opazili, da si ekipe med seboj nudijo podporo, sodelujejo in si zaupajo, tako da je rezultat najboljši, kar je lahko. 

Še eden v vrsti projektov, ki jih izvajamo, je pobuda »Pass it on«. In ta je resnično povezano z našo vrednoto pozornost. Inženirji in drugi izkušenejši člani Endava družine delijo svoje znanje z vrstniki o tehničnih in netehničnih temah. 

Poleg naštetega pa imamo vsi zaposleni tudi prav posebno možnost sodelovanja v »Share Success« programu, ki nam omogoča, da izkoristimo potencialno rast delnic družbe, ne da bi nam bilo zato potrebno kupovati, investirati, prispevati ali varčevati s plačo. »Share Success« program je odličen način, kako lahko vsi zaposleni, tudi finančno, postanemo del rasti Endave.

To je le nekaj pobud in programov, ki jih izvajamo v Endavi in ki naše vrednote postavljajo v središče pozornosti. Poleg tega pa so tukaj seveda še ocene strank in zgodbe o uspehu tudi odraz našega vedenja in tega, za kar se zavzemamo kot podjetje.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Endava kotira na newyorški borzi (NYSE) in ima 11,853 zaposlenih (podatek za 30. 6. 2022) v 21 državah po svetu: Avstralija, Avstrija, Danska, Nemčija, Irska, Nizozemska, Singapur, Združeno kraljestvo, ZDA, Romunija, Bolgarija, Slovenija, Severna Makedonija, Moldavija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Argentina, Kolumbija, Urugvaj, Venezuela, Mehika in Malezija.

BONITETE PODJETJA

Trdno verjamemo, da so naši zaposleni najboljši ambasadorji. Zato jim omogočamo:
  • priložnost za delo z izjemno ekipo ljudi,
  • odlično okolje za osebni in strokovni razvoj,
  • priložnosti za dodatno strokovno usposabljanje in brezplačne tečaje tujih jezikov,
  • stabilne in dobro organizirane delovne razmere z možnostjo dela na različnih zanimivih projektih,
  • dinamično okolje v tehnološko napredni organizaciji,
  • veliko ugodnosti, ki podpirajo usklajevanje poslovnega in zasebnega življenja: fleksibilen delovni čas, družini prijazno podjetje, skrb za zdravje zaposlenih,
  • spodbujanje inovativnosti ter izmenjava idej in znanja,
  • možnost soudeležbe pri lastništvu podjetja,
  • organizirana neformalna druženja (»team buildings«),
  • sadje in osvežilne pijače.

Endavina zgodba



Vse se vrti okrog ljudi