IQ in psihometrična testiranja ter Testiranja uporabniških znanj

18.10.2021


Na karierno-zaposlitvenem portalu MojeDelo.com preverite možnosti reševanja IQ in psihometričnega testiranja ter testiranja uporabniških znanj.

Psihometrična testiranja

Osebnostne lastnosti in socialne kompetence postajajo vedno bolj pomemben dejavnik pri zaposlovanju. V sodelovanju s podjetjem Selby&Mills smo zato omogočili možnost reševanja psihometričnih testov kar prek spleta.

Vprašalnik je sestavljen iz 190 vprašanj, na podlagi katerih dobite vpogled v lastne osebnostne lastnosti, ki pokrivajo večino delovnih aktivnosti. Rezultati psihometričnega testa so tako lahko v pomoč delodajalcem pri iskanju najprimernejšega kandidata in iskalcem zaposlitve pri iskanju najprimernejšega delovnega mesta, osebnostnem ter poklicnem razvoju.

Z rezultati psihometričnega testiranja pridobite celovit vpogled v:
  • ZNAČILNOSTI OSEBNOSTNEGA STILA, ki zajemajo vaš stil odločanja, pristop do razporejanja delovnih nalog in način dela, ki vam najbolj ustreza.
  • VRSTO ODNOSOV, ki jih ustvarjate na delovnem mestu in načine delovanja znotraj delovnih timov (družabnost, stik z drugimi in članstvo v skupinah, moč in odzivnost, odprtost in sramežljivost).
  • POVZETEK OSEBNOSTI, ki ga dobite v obliki seznama vaših osebnostnih lastnosti.
  • DELOVNE KOMPETENCE, katere imate najbolj razvite in tudi tiste, ki so bile ovrednotene z najmanj točkami.
Rezultate testiranja prejmete v obliki strukturiranega poročila. Do rezultatov lahko dostopate vsi registrirani uporabniki, neposredno v vašem uporabniškem profilu. Vpogled je možen, v kolikor ste potrdili svoj elektronski naslov, odprli profil in izpolnili svoj življenjepis v minimalnem obsegu, ki ga od vas zahteva sistem.
PRIDOBITE VPOGLED V OSEBNOST

Kognitivna (IQ) testiranja

Merjenje kognitivnih sposobnosti je najbolj pogosto orodje za ocenjevanje posameznikov tako na delovnem mestu kot nasploh.

Vsi smo že kdaj slišali za t.i. IQ test, ki naj bi nam povedal, kakšne so naše sposobnosti. Dejansko pa ne določa le rezultat IQ testa naših sposobnosti in uspeha v življenju (ali karieri ali pri študiju). Del naše inteligentnosti je vezan na znanje, ki ga pridobivamo z izobraževanji, izkušnjami in vsemi informacijami, ki smo si jih kadarkoli v življnju prejeli in si jih zapomnili. Ta »inteligentnost« se imenjue kristalizirana inteligentnost in narašča skozi vse naše življenje.

Drugi del naše »inteligentnosti« pa se nanaša na sposobnost prepoznavanja vzorcev oziroma osmišljanje novih informacij; na našo sposobnost hitrega učenja in razumevanja novosti. Testiranje pred vami je namenjeno merjenju ravno te inteligentnosti in ga sestavljajo naloge, ki zahtevajo sklepanje.

Največja prednost takšnih testov je, da za uspešno reševanje ne zahtevajo nobenega predhodnega znanja in na rezultat ne vpliva izobrazba.

Kaj nam povedo rezultati kognitivnih testiranj:
  • Kako učinkovito se učimo novih spretnosti,
  • Kako hitro se učimo novih spretnosti,
  • Naše sposobnosti analiziranja informacij,
  • Naše sposobnosti združevanja novih in obstoječih informacij (pri svojem delu).

Testiranja uporabniških znanj

Dajte svojemu delodajalcu vedeti, da obvladate svoje področje z brezplačnimi certifikati znanj MojeDelo.com. Življenjepis namreč ni več zanesljiv pokazatelj sposobnosti kandidata in delodajalci pri zaposlovanju novih kadrov vse bolj stavijo na preverjene informacije. Olajšajte delo kadrovikov, ki se prebijajo skozi goro življenjepisov, popestrite svoj CV ter si zagotovite čim prejšnjo zaposlitev.

Če obvladate MS Office programe in tako blestite v PowerPoint prezentacijah, hkrati pa še z malim prstom obračate tabele v Excelu, potem dokažite svoja znanja in se delodajalcu predstavite s certifikatom (pripnemo ga lahko kar v vaš karierni profil, ustvarjen na MojeDelo.com).

Če pa vam bolj kot MS Office ležijo ostali programi ali morda celo programski jeziki, se lahko preizkusite tudi v tem – ponujamo vam možnost testiranja svojih znanj v oblikovalskem programu Photoshop in vse priljubljene programske jezike (tako front-end kot back-end).

TESTIRAJTE SVOJA ZNANJA


Izberi področje dela