dm drogerie markt d.o.o.

UgledniDelodajalec
Delo v dm-u je drugačno in nudi več kot le opravljanje delovnih nalog po vnaprej predpisanih in ustaljenih tirnicah. dm je več kot delodajalec - sodelavci sebe vidijo kot ekipo, ki oblikuje svoje delovno okolje, znotraj katerega ima vsakdo prostor za osebni in strokovni razvoj. Temelj dolgoročnih in uspešnih sodelovanj je delo, ki ga vsak opravlja z navdušenjem in ponosom. 

Vabljeni, da se preizkusite v novih delovnih priložnostih in od blizu spoznate delo v podjetju dm. Pri tem pa najdete takšno delo, ki bo za vas drugačno. Tisto, ki vas bo osrečevalo in ga boste z iskrico v očeh vsakodnevno opravljali.

SPLOŠNO O PODJETJU

dm drogerie markt velja za eno izmed največjih drogerijskih podjetij v srednji in vzhodni Evropi, ki v ospredje svojega delovanja postavlja potrebe svojih strank in zadovoljstvo sodelavcev. Zgodovina podjetja, ki ima danes svoje prodajalne v 14 državah po Evropi, sega v leto 1973, ko se je v Nemčiji odprla prva samopostrežna drogerija. Celotni dm koncern danes zaposluje več kot 66.000 sodelavcev, stranke pa lahko nakupujejo v več kot 3.800 prodajalnah.

Podjetje dm Slovenija je bilo ustanovljeno leta 1992, leto kasneje pa se je odprla prva prodajalna v ljubljanskem BTC-ju. Danes po 30 letih delovanja podjetje na upravi, v logističnem centru, v prodajalnah in frizersko-kozmetičnih salonih zaposluje več kot 900 sodelavcev, kupcem pa v več kot 100 dostopnih, modernih in privlačnih prodajalnah ponuja prijetno nakupovalno izkušnjo v več kot 50 krajih po Sloveniji. Strankam so v okviru dm Studia v Kranju in v Ljubljani na voljo tudi frizersko-kozmetične storitve ter nakupovanje izdelkov prek spletne trgovine in aplikacije Moj dm.

»Kupujem tam, kjer nekaj veljam« je dm obljuba, ki postavlja v središče človeka v vsej njegovi edinstvenosti – kot stranko ali kot sodelavca. dm ima za vsakogar pravo ponudbo, ki poudari njegovo individualnost. Z obsežno paleto izdelkov in storitev najvišje kakovosti ter s strokovnim in prijaznim svetovanjem sodelavcev dm na dostopnih lokacijah živi svojo filozofijo. 

GLAVNE DEJAVNOSTI

Ponudba v dm prodajalnah obsega skoraj 15.000 različnih aktualnih drogerijskih izdelkov s področij nege telesa, dišav, nege in oblikovanja las, izdelkov za otroke in malčke, gospodinjstva, prehrane, zdravja, malih živali in foto storitev. Podjetje poseben poudarek namenja naravni kozmetiki in zdravi prehrani. Svojo raznoliko ponudbo dm dopolnjuje z več kot 20 lastnimi blagovnimi znamkami z različnih področij. Odlično razmerje med kakovostjo in ceno izdelkov dm znamk so prepoznali tudi uporabniki in jim pri testiranjih v sklopu Zveze potrošnikov Slovenije podelili odlične ocene. Izdelke dm znamke redno testirajo tudi neodvisni inštituti, kjer dosegajo odlične rezultate. 

Svojo dejavnost je dm razširil tudi na področje lepotnih storitev ter v središču Kranja in v Ljubljani odprl vrata lepotnega centra. dm Studio združuje vse lepotne storitve na enem mestu ter strankam z najsodobnejšo opremo in s strokovnim svetovanjem usposobljenih lepotnih strokovnjakov omogoča celovito obravnavo za izbrano lepotno področje.

VIZIJA IN CILJI

Dolgoročni cilj podjetja je s svojo ponudbo blaga, izdelkov in storitev plemenititi, zadovoljevati in presegati potrebe, želje in pričakovanja strank, obenem pa sodelavcem nuditi najboljše možnosti za razvoj. V podjetju dm si kot kolektiv želimo delovati družbeno odgovorno in predstavljati zgled v svojem okolju.

Pojem družbena odgovornost razumemo v širšem smislu in poskušamo na različne pomagati socialno ogroženim družinam, otrokom, ljudem s posebnimi potrebami ali različnim neprofitnim organizacijam. Družbena odgovornost je opazna pri zasnovi prodajnega programa, pri ukrepih na področju varovanja okolja in virov, pri ravnanju s sodelavci in pri dobrodelnosti.

Nekateri izmed večjih letnih dobrodelnih projektov so:

  • Giving Friday, ki poteka zadnji petek v mesecu novembru na t.i. črni petek. Namesto dodatnih popustov je 5% dnevnega prometa namenjenega v dobrodelne namene.
  • Dobrodelni maraton, kjer v sodelovanju z Radiem 1 na 28-urnem dobrodelnem maratonu zbiramo sredstva za družine v stiskah.
  • Številne donacije, med katerimi je poseben poudarek namenjen dobrodelnosti v Tednu otroka in sodelovanju z Anino zvezdico.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Delovno okolje v dm-u je odprto in ustvarjalno, zaznamujejo ga pošteni in osebni odnosi ter pozitivno vzdušje, ki ga ustvarjajo sodelavci sami. Cilj je, da se posameznik počuti dobrodošlega in sprejetega ter z zadovoljstvom opravlja delovne naloge.

V podjetju dm želimo svojim sodelavcem ponuditi najboljše možnosti za razvoj in biti zgled ostalim v poslovnem okolju. Vodilo pri sprejemanju odločitev in načrtovanju poti so vrednote, ki zadevajo stranke, sodelavce in poslovne partnerje:

  • SAMOINICIATIVNOST IN ODGOVORNOST:

Od prvega dne se sodelavci usposabljajo na način, ki spodbuja samoiniciativnost in odgovornost pri delu.

  • EMPATIJA IN OPTIMIZEM:

Sodelavci pri svojem delu razvijajo vizije in na delo gledajo s trajnostnega ter celostnega vidika. Pri tem je vodilo optimističen pristop k reševanju situacij in empatija do sodelavcev ter poslovnih partnerjev.




Vabljeni, da o podjetju dm izveste še več preko naslednjih kanalov:

»Kdor hoče, najde pot.«

Prof. Götz W. Werner,
ustanovitelj podjetja dm drogerie markt

UgledniDelodajalec
dm drogerie markt d.o.o.
Litostrojska cesta 48
1000 Ljubljana
http://www.dm-drogeriemarkt.si/

Dejavnost:
Kozmetična dejavnost


dm drogerie markt d.o.o. je eno izmed vodilnih drogerij v srednji in vzhodni Evropi. Leta 1973 ustanovljeno mednarodno podjetje ima danes svoje prodajalne v 14 državah po Evropi. Celotni dm koncern zaposluje več kot 66.000 sodelavcev, stranke pa lahko nakupujejo v več kot 3.800 prodajalnah. V Sloveniji z več kot 100 prodajalnami in 900 sodelavci dm velja za vodilno trgovsko podjetje, ki v ospredje svojega delovanja postavlja človeka - stranko, poslovnega partnerja, sodelavca. Uspeh podjetja izhaja iz premišljene strategije vodstva in dinamičnega kolektiva zavzetih sodelavcev. Poslanstvo podjetja je s svojo ponudbo blaga, izdelkov in storitev plemenititi, zadovoljevati in presegati potrebe, želje in pričakovanja strank, obenem pa sodelavcem nuditi najboljše možnosti za razvoj ter kot kolektiv delovati družbeno odgovorno in zgledno v svojem okolju.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Vsak sodelavec je odgovoren za soustvarjanje podobe podjetja in vzdušja na delovnem mestu. Pošten in spoštljiv odnos do sodelavcev, strank, poslovnih partnerjev in družbe nasploh je ključnega pomena pri ustvarjanju dolgoročnih in uspešnih sodelovanj. Temelj uspešnega dela pa je odgovorno in strokovno ravnanje, osebna iniciativa ter motiviranost za spopadanje z vsakodnevnimi izzivi. Od novih sodelavcev pričakujemo upoštevanje navedenih vrlin, hkrati pa želimo, da se poistovetijo in povežejo z osnovnimi dm vrednotami.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V podjetju ponujamo veliko zanimivih možnosti za zaposlitev sodelavcev z različnimi znanji in interesi. Poleg zanimivega in dinamičnega dela ponujamo odprto in kreativno delovno okolje, ki spodbuja strokovni in osebni razvoj. Vsi sodelavci imajo priložnost za karierni razvoj, med katerim pridobivajo različne spretnosti, izkušnje in znanja, ki prispevajo k večji kompetentnosti. Razvoj individualne kariere je prilagojen vsakemu posamezniku.

Zavedamo se, da sta za uspešno poslovanje in razvoj podjetja pomembna ustrezno znanje in usposobljenost vseh naših sodelavcev, zato jim dm omogoča udeležbo na pestrem programu eksternih in internih usposabljanj, obenem pa jim nudimo tudi prvo in edino drogerijsko izobraževanje v Sloveniji pod imenom dm akademija. Vsi naši sodelavci imajo tudi možnost pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije NPK Drogerist/drogeristka.

V dm-u posebno pozornost namenjamo varovanju zdravja sodelavcev, zato se na področju zdravja izvajajo številne aktivnosti, s katerimi našim sodelavcem želimo približati zdrav način življenja. Zagotovo je to pomemben dejavnik za zagotavljanje dobrega počutja na delovnem mestu. Že ob prihodu sodelavca v podjetje se na vseh področjih dela daje poudarek pravilni ergonomiji pri opravljanju nalog delovnega mesta. Tako se vsak novi sodelavec od začetka dela priuči preventivnih ukrepov, ki zagotavljajo, da bo delovne naloge opravljal na sebi in drugim varen način. Dodatno za promocijo zdravja na delovnem mestu skrbi interna mreža ambasadorjev zdravja, ki svoje navdušenje in zavzetost za zdrav življenjski slog preko različnih aktivnosti širi med sodelavce. Vse aktivnosti so usmerjene v to, da je delo v dm-u varno in predvsem, da se na dolgi rok ob izvajanju dela ne pozabi na zdravje in varnost, ampak se ju postavi na prvo mesto.


NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

dm prodajni program zajema drogerijsko blago s področij nege telesa, dišav, nege in oblikovanja las, izdelkov za otroke in malčke, gospodinjstva, prehrane, zdravja, malih živali in foto storitev. Kupci lahko izbirajo med skoraj 15.000 različnimi izdelki, od tega je skoraj 4.000 izdelkov dm lastnih blagovnih znamk. Skupno je trenutno na voljo več kot 20 dm znamk, ki pri strankah uživajo veliko zadovoljstvo s kakovostjo in učinkovitostjo samih izdelkov. 

Prodajni program in nakupovalna izkušnja se razvijata v smer, ki je okolju čim bolj prijazna. Našim kupcem želimo ponuditi možnost, da se zavestno odločijo za trajnostne izdelke. Prav tako so kupcem na voljo okolju prijaznejše nakupovalne vrečke, v prodajalnah se odpadki ločujejo, varčuje se z energijo in vodo, izvajajo pa se tudi drugi okolju prijazni ukrepi.

Zvestobo svojih kupcev dm nagrajuje z dm active beauty programom zvestobe. Stranka z zbiranjem točk ustvari prihranek, ki ga lahko koristi ob prihodnjih nakupih. Za nosečnice in starše so v sklopu active beauty programa na voljo dodatne nakupovalne ugodnosti iz programa otrok in knjižice z nasveti o starševstvu, vzgoji in uporabi izdelkov.

Strankam, ki jim fizično nakupovanje ni blizu, ponujamo več možnosti spletnega nakupovanja – hiter, enostaven in varen nakup lahko opravijo na spletni strani dm.si in v aplikaciji Moj dm. Uporabnikom aplikacije ponujamo tudi redne, interaktivne oddaje v živo z navdihujočimi temami in vsebinami, imenovane dmLIVE. Kupcem ob spletnem nakupu ponujamo tudi možnost Hitrega prevzema v izbrani prodajali že v roku 90 minut. 

Strankam na enem mestu ponujamo tudi široko ponudbo lepotnih storitev v frizersko-kozmetičnih salonih dm Studia, ki jih odlikujejo kakovostne storitve, vrhunski strokovnjaki in najsodobnejša oprema. 


BONITETE PODJETJA

dm se zaveda pomembnosti svojih sodelavcev, ki s svojim kakovostnim delom plemenitijo potrebe kupcev. So ključ uspeh podjetja, zato jim posveča veliko pozornosti. 

dm sodelavcem so na voljo ugodnosti:
  • Možnost strokovnega in osebnega razvoja na pestrem programu internih in eksternih usposabljanj.
  • Skrb za zdravje in varno delo sodelavcev v okviru aktivnosti, ki se izvajajo na področju Promocije zdravja na delovnem mestu (redni zdravniški pregledi, redna razgibavanja in masaže na delovnem mestu, usposabljanje s področja prve pomoči in požarne varnosti, zagotavljanje ergonomsko urejenega delovnega okolja ipd.).
  • V modernih in dobro opremljenih kuhinjah so na voljo brezplačni napitki (hladni in topli) in sezonsko sadje.
  • Neformalna druženja dm-ovcev za krepitev dobrih medsebojnih odnosov (družinski dan, miklavževanje za otroke, prednovoletna zabava, piknik).
  • Možnost testiranja izdelkov dm znamke.
  • Darilo ob rojstvu otroka.