Atlantic Grupa d.d.

SPLOŠNO O PODJETJU

Atlantic Grupa je multinacionalna družba, s podjetji in predstavništvi v 12-tih državah, ki izdelke lastnih blagovnih znamk prodaja na več kot 40-tih trgih po svetu. Je eno vodilnih prehrambnih podjetij v regiji, s prepoznavnimi regionalnimi blagovnimi znamkami, ki ob asortimentu zunanjih partnerjev podpirajo močan lasten sistem distribucije na trgih v regiji. Izdelki Atlantic Grupe so navzoči v Rusiji, državah SND in zahodne Evrope. Z asortimentom športne prehrane pa je Atlantic vodilno evropsko podjetje v tem segmentu.

V Atlantic Grupi je skupno zaposlenih več kot 5370 ljudi. Sedež družbe je v Zagrebu, proizvodni obrati pa so na Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji.

Poslovanje je organizirano v petih strateških poslovnih področjih (SPP Delikatesni namazi SPP Kava, SPP Pijače, SPP Sladko in slano, SPP Športna in aktivna prehrana, SPP Zdravje in nega) ter dveh poslovnih področjih (PP Otroška hrana in PP Gourmet). Distribucija je razdeljena na dve glavni področji – Zahod in Vzhod.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Atlantic Grupa je dinamično mednarodno podjetje z lastnimi podjetji v 12-tih državah in 19-timi proizvodnimi obrati. V Sloveniji delujeta v njenem okviru dve podjetji, in sicer Droga Kolinska in Atlantic Trade.

Podjetje Droga Kolinska proizvaja blagovne znamke Barcaffè, Argeta, Coockta, Donat Mg in Bebi.

Atlantic Trade je distribucijsko podjetje za naše blagovne znamke (poleg že naštetih še Smoki, Cedevita, Neva…) in distributer premium blagovnih znamk izdelkov široke potrošnje, kot so Unilever, Ferrero, Rauch, Hipp, Bic, Schwartau in Stock.


Ni podatka.
Ni podatka.
www.atlanticgrupa.com

Dejavnost:
Ni podatka.


Atlantic Grupa je eno od vodilnih prehrambenih podjetij v regiji s poznanimi blagovnimi znamkami Argeta, Barcaffe, Cedevita, Cockta, Grand Kafa, Najlepše želje, Smoki, … Je vodilni evropski proizvajalec prehrane za športnike z blagovno znamko Multipower, največji proizvajalec prehranskih dopolnil v regiji z blagovno znamko Dietpharm, pomemben proizvajalec izdelkov za osebno nego ter vodilni distributer izdelkov široke potrošnje v jugovzhodni Evrop
Število zaposlenih:
Ni podatka.

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):
Ni podatka.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

V Atlantic Grupi smo podjetniški, igrivi, predani, vedoželjni in polni energije. Delujemo v hitro spreminjajoči se panogi, zato cenimo inovativnost, fleksibilnost in željo po napredku. Naše glavne vrednote so: kreativnost, strast in rast.

Naštete lastnosti iščemo tudi pri naših novih sodelavcih. Pri zaposlovanju tako iščemo osebe, ki imajo strokovno znanje in vrednote, ki odsevajo našo vizijo.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V Atlantic Grupi nudimo zaposlitev v dinamičnem, mednarodnem okolju, ki zaposlenim omogoča izjemno priložnost za osebni in karierni razvoj, izobraževanje in napredovanje. Naš sistem ravnanja z zaposlenimi se aktivira že z zaposlitvijo, saj posebno pozornost posvečamo našim novo zaposlenim, z namenom, da bi v novem okolju čim prej pridobili vsa potrebna znanja za samostojno in uspešno delo.

V Atlantic Grupi poteka tudi več programov za razvoj in načrtovanje kariere, kot so: Atlanticov model kompetenc, ki vsebuje vodstvene, funkcionalne in tehnične kompetence; Talent management; Adventure program; Funkcionalne akademije ter usposabljanje za razvijanje mehkih veščin; Innowave program.

Atlantic Grupa je zanesljiv zaposlovalec, ki mu je mar za svoje zaposlene, zato smo razvili CARE PROGRAM, ki zaposlenim ponuja: 

  • splošne zdravniške preglede za vse zaposlene na vsake dve leti ter dodatno preglede dojk in prostate za vse zaposlene, stare nad 40 let, 
  • Solidarnostni sklad za pomoč zaposlenim v težkih življenjskih situacijah, 
  • Dan vrednot;  
  • V okviru programa Body & Mind je organiziranih 24 športnih klubov, ki delujejo avtonomno ob finančni podpori Atlantica in se enkrat letno pomerijo na Športnem vikendu v trening centru KK Cedevita v Zagrebu, 
  • številne ukrepe za uravnoteženje poslovnega in zasebnega življenja.

Da smo na pravi poti, pričajo tudi številna prejeta priznanja. V letu 2015 je bilo podjetje Droga Kolinska med velikimi podjetji izbrano za najboljšega zaposlovalca na izboru Zlata nit. V finale izbora za najboljšega delodajalca se že vrsto let uvrščata tako podjetje Droga Kolinska kot tudi Atlantic Trade. Leta 2013 smo prejeli posebno priznanje za uspešno, učinkovito in ustvarjalno vzpostavitev organizacijske kulture po združitvi v skupino Atlantic. Naš Body&mind projekt pa se je uvrstil na drugo mesto med najboljšimi HRM projekti v letu 2015 po izboru Planeta GV.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Barcaffe - je najbolj znana in najbolj spoštovana blagovna znamka kave v Sloveniji. Ljubitelji dobre kave cenijo njeno vrhunsko kakovost in dober okus, ki vsak dan označuje nepogrešljiv začetek dneva. Barcaffe je zagledal luč sveta 8. maja 1970 v nekdanji tovarni Droga Portorož. Danes ponuja več kot 40 izdelkov, od mešanice mlete pražene kave, kavnih zrn, kavne mešanice za espresso, do instant pijače in priljubljene, tako imenovane "Kave za na pot".
Barcaffé se lahko pohvali s tremi zlatimi medaljami za odličen okus v mednarodnem testiranju kav in s »Trusted Brand« naslovom, ki ga Barcaffe, redno prejema že od leta 2007 in ki kaže na zaupanje potrošnikov v blagovno znamko. 

Cockta - je najbolj priljubljena brezalkoholna gazirana pijača iz nekdanje Jugoslavije. Cockta ne vsebuje kofeina in fosforne kisline. Nastala je leta 1952, ko je izumitelj, Emerik Zelinka, zmešal šipek, vitamin C in različna zelišča s karameliziranim sladkorjem in ustvaril nov koktajl - od tod tudi ime. Cockta je bila predstavljena javnosti prvič v Planici leta 1953. V začetku leta 1980 pa je dosegla rekordno prodajo v višini 37 milijonov litrov na leto. 

Smoki - je prvi flips proizveden v jugovzhodni Evropi. Narejen je iz prvovrstnega koruznega zdroba, sveže pečenih arašidov in rastlinskega olja in ne vsebuje dodatkov. Nastal je leta 1972 in ostaja za mnoge ljubitelje prigrizkov številka ena med flipsi. Od svojih začetkov je Smoki užival neverjetno popularnost, njegov prevladujoči arašidov okus skupaj z njegovo hrustljavostjo, pa je prva izbira za zabave vseh generacij. 

Donat Mg - je leta 1908 v bližini Rogaške Slatine odkril geolog, dr. Joseph Knett, vodja Karlovi Vari. Čistost vode z visoko vsebnostjo magnezija je bila izjemna. Ime je voda dobila po Donački gori, pod katero leži Rogaška Slatina. Zaradi njene kemijske sestave, fizikalnih lastnostih in medicinskih odkritij, se ta voda uporablja preventivno in terapevtsko. Magnezij je namreč topen v mineralni vodi zato se enostavno absorbira v celice, ki ga potrebujejo. 

Bakina tajna - Razvoj blagovne znamke Bakina tajna se je začel v letu 2003. Tako kot tradicionalno kuhanje naših babic, se izdelki Bakina tajna pripravljajo na domač, naraven način in s tem ohranjajo najboljše iz narave. Sadje in zelenjava so ročno izbrani, kuhani so počasi pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranjajo njihove hranilne lastnosti. Uporabljajo se le naravne sestavine, brez dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, kar se kaže v okusnih in zdravih izdelkih, ki so osvojili potrošnike v več kot 20 državah. 

Argeta - Začetki Argete segajo v leto 1957. Tega leta se je začela proizvodnja ribje paste, ki je danes poznana kot "turistična pašteta". Piščančja pašteta, ki je dobila ime "Argeta", je začela svojo izjemno osvajanje svetovnih trgov leta 1963. Danes je Argeta največji svetovni proizvajalec paštete, ki letno proizvede kar 110 milijonov pločevink paštete, ki se prodajajo v skoraj 30 državah po vsem svetu. Najboljši pokazatelj vrhunske kakovosti Argete in njene svetovne priljubljenosti je dejstvo, da se vsako sekundo na svetu odprejo 4 pločevinke Argete.

Cedevita je instant vitaminska pijača za vsako priložnost, primerna za vse starosti in za vsak čas dneva.
Je pijača, ki sodi v kategorijo prehranskih dopolnil, saj dopolnjuje pomanjkanje vitaminov v prehrani. Vsebuje 9 vitaminov, ki so potrebni za uravnoteženo delovanje telesa, njihove količine pa so prilagojene našim dnevnim potrebam.
Cedevita vedno zagotavlja zdravo osvežitev, je posebej priporočljiva za ljudi s slabimi prehranskimi navadami in je primerna kot dopolnilo k prehrani za vegetarijance. Ima koristen učinek na krepitev imunskega sistema in obnavlja energijo ter je priporočljiva ob povečanih telesnih ali duševnih naporih.
Ne glede na to, ali jo boste uživali sami, z družino ali prijatelji, Cedevita je s svojimi številnimi okusi vedno osvežujoč in zdrav napitek, ki je lahko vedno pri roki.