ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.

SPLOŠNO O PODJETJU

ALSO je vodilni dobavitelj tehnoloških rešitev v IKT industriji. Trenutno aktiven v več kot 24 državah v Evropi in več kot 90 državah na svetu v sodelovanju s PaaS partnerji. V 2020 je dosegel skupen promet v višini 11,9 miljarde evrov, ustvarjen z okoli 4.000 sodelavci. V ALSO ekosistemu je več kot 110 000 kupcev strojne in programske opreme ter drugih IT storitev, celotni portfelj pa se ponaša z ponudbami več kot 700 različnih prooizvajalcev in 1340 kategorij produktov. V duhu ciklične ekonomije ALSO zagotavlja vse storitve od izpeljave do obnovitve opreme na enem mestu. Delujemo v treh različnih poslovnih modelih: "Supply", ki predstavlja klasično distribucijo na transakcijskem nivoju, "Solutions" zagotavlja celostne rešitve kupcem in razvija specializirane rešitve za potrebe stranke ter "Services", ki obsega vse od storitev v oblaku na mesečno naročnino, do kompleksnih platform za kibernetsko varnost, virtualizacijo in umetno inteligenco.

Z več kot 20-letno odličnostjo poslovanja v Sloveniji, smo pravi partner tako našim kupcem in dobaviteljem, kot našim zaposlenim.

VIZIJA IN CILJI

Kot poslovni partner smo zavezani uspehu svojih strank - dobaviteljev, specializiranih distributerjev, prodajalcev ter maloprodajnih in spletnih trgovcev.

Seveda to vključuje odlično in osebno prilagojeno storitev, primerno znanje ter konkurenčno ponudbo. Naš cilj je vzpostaviti dolgoročna poslovna partnerstva, na katera se lahko naše stranke zanesejo. Da bi dosegli ta cilj, delamo in živimo v skladu z našo filozofijo poslovanja:
  • Strankam zagotavljamo več ugodnosti kot naši konkurenti.
  • Obljubimo le tisto, kar lahko zagotovimo.
  • Osebno smo zavezani vsaki stranki posebej.
  • Vzdržujemo dolgoročna partnerstva.
  • Svojo uspešnost merimo glede na cilj, da poslujemo brez napak.

Naši strateški cilji
  • Postati največji ali drugi največji distributer informacijskih in komunikacijskih tehnologij v državah, v katerih delujemo.
  • S stalno rastjo povečati prihodke od prodaje in donosnost.
  • S stalno optimizacijo postopkov ohraniti svoj položaj stroškovno najugodnejšega ponudnika.
  • Doseči največje število strank in zagotoviti, da so kar najbolj zadovoljne z našim sodelovanjem.
  • Z inovativnimi storitvami svojim poslovnim partnerjem zagotoviti več ugodnosti kot konkurenčni ponudniki.
  • Postati vodilni distribucijski partner za vse ponudnike, s katerimi sodelujemo.
  • Postati najbolj privlačen delodajalec, saj so ravno zaposleni ključ do našega uspeha.
  • Biti zanesljivo, družbeno usmerjeno in okoljsko odgovorno podjetje pri vsem, kar počnemo.

ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.
Ukmarjeva ulica 2
1000 Ljubljana
http://www.also-technology.si/

Dejavnost:
Računalništvo in informatika
Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Vedno iščemo in smo odprti za nove zagnane sodelavce, ki jih zanima tehnologija. Glede na to, da delujemo v mednarodnem okolju, imamo nekaj splošnih pričakovanj od bodočih sodelavcev:

  • znanje angleškega jezika,
  • vsaj V. Stopnja izobrazbe,
  • vozniško dovoljenje kategorije B,
  • samoiniciativnost, natančnost in skrbnost,
  • zanimanje za tehnološke rešitve.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

ALSO Skupina vam zagotavlja delo v mednarodnem okolju, ki temelji na partnerskem odnos s svojimi kupci in dobavitelji. To zahteva visoko stopnjo kompetentnosti zaposlenih. V ta namen izvaja trajnostna izobraževanja s strokovnega področja in področja komunikacijskih spretnosti ter s področja vodenja, upravljanja in podjetniških znanj. 
V letu 2018 so se zaposleni udeleževali eksternega funkcionalnega izobraževanja, ki je namenjeno strokovnemu izpopolnjevanju za izvajanje posameznega področja dela in internih izobraževanj pri uvajanju novih organizacijskih ukrepov in predpisov. 
ALSO vzpodbuja zaposlene za študij ob delu in ga sofinancira. Analize izobraževanj kažejo, da dosegamo postavljene cilje. Znanje je temelj uresničevanja naše vizije, zato verjamemo vanj. Mnogi zaposleni so preko študentskega dela prešli na redno zaposlitev, v stimulativnem delovnem okolju pa jih je veliko zaključilo visokošolski ali univerzitetni študij. Izobraževanje je strokovno in praktično naravnano, zaposleni novo pridobljeno znanje uporabljajo pri svojem delu in ga prenašajo na sodelavce. Zavedamo se, da naložbe v znanje pomenijo naložbo v prihodnost. Zadovoljstvo zaposlenih je eden od pomembnih kazalcev dobrega poslovanja, zato skrbimo za ugodno notranjo klimo in visoko stopnjo motiviranosti.

Kot vodilni dobavitelj tehnoloških rešitev na slovenskem in tudi evropskem trgu, imamo velik portfelj produktov in blagovnih znamk, ki jih tržimo. Našim partnerjem pa nudimo tudi razne finančne in logistične storitve, ki jih potrebujejo za svoje poslovanje.

Računalniki, računalniška oprema in druge retail blagovne znamke
HP Inc., Lenovo, Dell, Microsoft, ASUS, ACER, Brother, Canon, Epson, Emporia, Sony, Puro

Strežniki in druga sistemska oprema
HP Enterprise, Lenovo, IBM, Dell EMC, Aruba, Zyxel, APC

Programska oprema in oblak
Microsoft, IBM, VMware, Veeam, Kaspersky

Smo mednarodna korporacija, vendar nam je še vedno ključnega pomena, da imamo dobre odnose, tako znotraj podjetja kot tudi s poslovnimi partnerji. Sledimo najnovejšim trendom razvoja v IKT industriji in se trudimo ostati normalni ljudje.

Zagotavljamo vam dinamično delo v dobrem kolektivu, kjer se vsak dan lahko naučiš kaj novega. Delo poteka v mednarodnem okolju in v sodelovanju z mednarodnimi ekipami, kar omogoča posameznikom, ki so zainteresirani za napredovanje na mednarodni nivo.

Veliko truda vlagamo v organizacijo izobraževanj za naše zaposlene, in z aktivnim načrtom Promocije zdravja pri delu poskušamo zagotoviti najvišje ravni zdravega in prijaznega delovnega okolja za vse zaposlene.