SeneCura Central SI d.o.o.

 SPLOŠNO O PODJETJU

SenCura Slovenija je del mednarodnega podjetja Skupine SeneCura. Ustanovljeno je bilo leta 1998 v Avstriji, kjer je eden izmed največjih in najvidnejših zasebnih lastnikov domov za starejše (z več kot 90 institucijami in s preko 7.500 posteljami), pod blagovno znamko OptimaMed pa upravlja tudi rehabilitacijske centre, zdravilišča in terapevtske centre. SeneCura je del mednarodne skupine ORPEA.

V Sloveniji smo kot Skupina SeneCura prisotni od leta 2019 in do danes upravljamo že s sedmimi domovi za starejše, pod znamko OptimaMed pa tudi s centrom za dializo. Na podlagi podeljenih koncesij imamo tako v lasti že približno 720 postelj, kar nas uvršča med enega izmed večjih izvajalcev institucionalnega varstva starejših v Sloveniji. Trenutno zaposlujemo približno 430 ljudi, svojo dejavnost pa imamo v prihodnjih letih namen še širiti. 

 ZAVEZA SKUPINE SENECURA

Temeljno načelo Skupine SeneCura je »Blizu ljudem« in je osnovni koncept spoštovanja vseh ljudi – pri čemer je človek vedno v središču. Je vodilna smernica s katero vsem našim deležnikom, tako stanovalcem, njihovim svojcem, zaposlenim, našim poslovnim partnerjem ter širši skupnosti vsakodnevno izražamo, da so pomemben člen pri doseganju naših strateških ciljev, zagotavljanju stabilnosti, rasti in razvoju poslovanja družbe. 

Trudimo se, da smo v največji meri enako odgovorni tako do sodelavcev, kot vseh deležnikov naše osnovne dejavnosti in naravnega ter družbenega okolja, katerega del smo, pri čemer stremimo k načelu trajnostnega razvoja. 

Trije naši že več let delujoči domovi (Radenci, Maribor in Vojnik) so zato prejemniki certfikatov »Družini prijazno podjetje« oziroma »Družbeno odgovoren delodajalec«. 


Najdete nas lahko tudi na spletu: http://www.senecura.si

SeneCura Central SI d.o.o.
Juhantova pot 9
1218 Komenda
http://senecura.si/

Dejavnost:
Domovi
Število zaposlenih:
20 do 49 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Kot hitro rastoče, veliko in mednarodno podjetje vedno iščemo usposobljene in zavzete sodelavce. Zavedamo se, da predstavlja delo v socialno varstvenih  ustanovah tako kot danes tudi v prihodnosti, poseben izziv.¬ Samo zadovoljni in strokovno kompetentni sodelavci lahko zagotavljajo¬ kakovost nege in oskrbe. Zato si še posebej prizadevamo, da jih ustrezno podpiramo: financiramo razna izobraževanja in usposabljanja,¬ v deficitarnih poklicih omogočamo prekvalifikacijo, prisluhnemo potrebam individualne ureditve delovnega časa in kariernega razvoja vsakega posameznika. Del našega standarda so dobri delovni pogoji za starejše zaposlene, izzivov polno delovno okolje,  priložnosti za rast in uspeh  ter aktivni pristop k raznolikosti, medkulturnosti in interdisciplinarnosti.

Za skupino SeneCura certifikat ne vključuje zgolj zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni v organizaciji ali podjetju, temveč naslavlja zaposlene, da aktivno sodelujejo pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje organizacije oziroma družbe vsak dan. Zato smo k našemu vodilu »Blizu ljudem« dodali še »Blizu meni«. 

Če želite izvedeti več o kariernih možnostih, ki jih ponujamo v Skupini SeneCura, obiščite našo spletno stran „Kariera“: https://www.senecura.si/zaposlitev-pri-senecuri/.

Naša osnovna dejavnost je izvajanje socialno varstvenih in zdravstvenih storitev, za kar smo zavezani h kakovosti zdravstvene nege in oskrbe zato smo  pripravljeni, da se nenehno razvijamo, uvajamo razne inovacije ter ekonomično in strateško uporabljamo vse naše vire. Pod blagovno znamko SeneCura upravljamo domove za starejše občane in sicer dom Radenci, Maribor, Hoče Slivnica in Vojnik ter model manjših, tako imenovanih "grozdnih malih domov", kateri so združeni pod ime SeneCura Central, to so domovi v Žireh, Komendi in Pivki.

Pod blagovno znamko OptimaMed deluje dializni center v Vojniku. SeneCura smo ljudje, ki s srcem opravljajmo svoj poklic, razumemo ljudi, za katere skrbimo, njihove družine, prijatelje in smo visoko motivirani za najboljšo kakovost oskrbe in nege. Pri tem so nam kot vzpodbuda tudi prednosti delodajalca:
 • zagotavljena varna delovna mesta; v primeru preselitve ali iz kašnih drugih osebnih razlogov zaposlenega, je možna zamenjava delovnega mesta znotraj vseh domov SeneCura po Sloveniji in tudi širše po Evropi (enaki standardi in koncepti dela)
 • nenehna interna izobraževanja za zaposlene
 • finančne vzpodbude v primeru prekvalifikacij, dokvalifikacij in ostalih izobraževanj
 • vzpodbude h kariernemu napredovanju znotraj mednarodne Skupine SeneCura
 • izplačilo višjega letnega regresa in božičnice
 • po enem letu zaposlitve plačilo dodatnega pokojninskega zavarovanja in plačilo temeljnega nezgodnega zavarovanja 
 • uveden sistem enkratnih denarnih nagrad zaposlenim za priporočilo novega sodelavca in enkratna denarna nagrada novo zaposlenemu po enem letu zaposlitve za deficitaren kader
 • daje se velik povdarek skrbi za zdravje na delovnem mestu: za zaposlene so organizirane razne športne in družabne aktivnosti; vsi domovi so opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo in opremo, kar delavcem omogoča boljše delovne pogoje
 • zaposlenim omogočamo brezplačne tople napitke v delovnem času
 • zaposleni imajo na voljo sobo za zaposlene, kjer se lahko umaknejo v primeru krizne situacije
 • zaposlenim je omogočena brezplačna psihološka pomoč v kriznih razmerah