Filc d.o.o.

 SPLOŠNO O PODJETJU

Smo podjetje z dolgoletno tradicijo, specializirano za proizvodnjo in razvoj klasičnega in z vrhunsko tehnologijo obdelanega netkanega tekstila ter večplastnih tekstilij za avtomobilsko, gradbeno in pohištveno industrijo. V letu 2022 smo ustvarili 113 milijonov EUR prodaje. V Filcu nas je zaposlenih 380, delujemo pa na treh lokacijah – na sedežu v Škofji Loki, Mengšu in Lendavi.

Razvoj našega podjetja v zadnjih dvajsetih letih kaže na to, da sledimo pravi strategiji in nam daje dobro osnovo za nadaljnje širjenje poslovanja v prihodnosti. Za podjetje so pomembni dejavniki uspeha odlična kakovost izdelkov, izjemna tehnična podpora in močna usmerjenost k strankam. Od leta 2020 smo del globalne tehnološke skupine Freudenberg s sedežem v Nemčiji, ki skupaj s partnerji, strankami in svetom znanosti razvija vrhunske tehnologije ter odlične izdelke, rešitve in storitve za 40 tržnih segmentov, med drugim tudi najbolj poznano blagovno znamko Vileda. Skupina Freudenberg zaposluje približno 50.000 ljudi v 60 državah po vsem svetu in letno ustvari več kot 10 milijard EUR prodaje.

V Filcu stabilnost in obvladovanje proizvodnega procesa zagotavljamo z ustrezno tehnološko opremo, dokumentacijo, sledljivostjo, meroslovnim nadzorom in samokontrolo. V laboratoriju s številnimi merilnimi instrumenti preverjamo skladnost parametrov kot so npr. pretržna sila, zračna prepustnost, akustične lastnosti, barva, absorbcija vode, gorljivost ipd. z zahtevami po metodah, ki jih predpisujejo zadevni standardi.

Skrb za okolje izkazujemo z doseganjem naših okoljskih ciljev in rednim nadzorovanim spremljanjem ključnih okoljskih vidikov. Proizvodnja v Filcu je čista proizvodnja, ki ne predstavlja nobene direktne nevarnosti za okolje. Večinoma predelujemo poliesterna in polipropilenska vlakna, ki za zdravje ali okolje niso nevarna.

Več si preberite na:

 ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Trajen uspeh in razvoj našega podjetja kažeta na to, da imamo jasno vizijo, sledimo naši strategiji, spoštujemo etične in temeljne vrednote ter skrbimo za razvoj zaposlenih.
Naša vodilna načela (vrednote) so: vrednost za stranke, inovacije, vodenje, ljudje, odgovornost in dolgoročna usmeritev.

FILC d.o.o.
Trata 48
4220 Škofja Loka
https://www.filc.si/

Dejavnost:
Tekstil in tekstilni izdelki


Smo podjetje z dolgoletno tradicijo, specializirano za proizvodnjo in razvoj klasičnega in z vrhunsko tehnologijo obdelanega netkanega tekstila ter večplastnih tekstilij za avtomobilsko, gradbeno in pohištveno industrijo. Podjetje ima stalno veliko rast prodaje kot tudi eno največjih dodanih vrednosti na zaposlenega. Od leta 2020 del mednarodne skupine Freudenberg.
Število zaposlenih:
250 do 499 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

 KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Glavne potrebe po novih kadrih imamo predvsem v proizvodnji. Zaradi širitve poslovanja stalno iščemo upravljalce strojev, ki so si predhodne izkušnje nabirali v proizvodnih podjetjih. Delovne izkušnje niso pogoj, iščemo predvsem potencial in tehnično žilico. Med svoje vrste radi sprejmemo tudi začetnike, ki so zaključili šolanje mehatronike, strojništva, elektrotehnike ali druge tehnične smeri. Mladim tehničnim potencialom nudimo štipendije in opravljanje praktičnega usposabljanja.

Poleg proizvodnega kadra pa imamo potrebe po dodatnem zaposlovanju tudi na komercialnem področju, razvoju, tehnologiji in vzdrževanju.

Od novih sodelavcev pričakujemo odgovoren odnos do dela in usmerjenost h kakovosti.

 KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Filc je družini prijazno podjetje, ki razume individualne potrebe svojih zaposlenih in spoštuje družinske vrednote. V našem timu ustvarjamo medsebojno sodelovanje in razumevanje ter spodbujamo izobraževanje.

Svojim zaposlenim nudimo:
 • dinamično delo z najnovejšimi tehnologijami v enem izmed najuspešnejših podjetij v Sloveniji,
 • možnost strokovnega izpopolnjevanja znotraj mednarodne skupine,
 • moderne, klimatizirane, čisti in zdravju prijazne proizvodne prostore,
 • dobre delovne pogoje in spoštljive medsebojne odnose, 
 • možnosti napredovanja, 
 • nagrada za poslovno uspešnost in maksimalni regres, 
 • dodatno pokojninsko in specialistično zavarovanje,
 • nezgodno zavarovanje, 
 • nagrajevanje koristnih predlogov, 
 • organizirano toplo prehrano, 
 • urejeno parkirišče,
 • atraktiven urnik za proizvodne delavce (prost vsak četrti teden in prost vsak drugi vikend),
 • novoletno obdarovanje zaposlenih in njihovih otrok, 
 • možnost koriščenja počitniških kapacitet, 
 • številne aktivnosti na področju promocije zdravja (sadje, kava/čaj, preventivna cepljenja, ergonomija delovnih mest, sofinanciranje športnih aktivnosti, itd.)

 NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Proizvodnja netkanega tehničnega tekstila in laminatov za naslednja področja: 
 • gradbena industrija
 • avtomobilska industrija
 • filtracija
 • ostale rešitve

Več si preberite na: